top of page

COMPASSION

HoffWork voelt zich maatschappelijk betrokken. Dit uit zich in onze bijdrage aan projecten als Lifespot Oosterhout en Compassion. Naar aanleiding van dit laatste project zijn we sponsor geworden van Koon. Onze ondersteuning geeft hem de kans op een leven zonder armoede.

Koon is vijf jaar en heet voluit Titikoon Prikanokrat en woont met zijn vader, moeder en zus in de bergen van Nong Jet Nuay Village, Huay Bong Village en Kiew Bong Village (165 km ten noordwesten van Chiang Mai, Thailand).

Zijn vader heeft soms werk als arbeider en zijn moeder heeft soms werk als landarbeidster. Hij zit in groep twee van de basisschool en helpt thuis met schoonmaken. Elke week gaat hij naar de kerk.

 

De meeste huizen in het dorp zijn van hout en hebben pannendaken. De belangrijkste bevolkingsgroep is de Karen. De meest gesproken talen zijn het Karen en het Thai.

Koon

Een dagelijkse maaltijd kan bestaan uit rijst, varkensvlees, mais en/of groenten. Veel voorkomende gezondheidsproblemen in dit gebied zijn griep, verkoudheid en diarree. De meeste volwassenen in Nong Jet Nuay Village hebben werk als dagloner en verdienen zo een schamel inkomen. Deze gemeenschap heeft behoefte aan verharde wegen, voorlichting over normen, waarden en gemeenschapszin, bekwame en toegewijde leraren, vakonderwijs, stabiele inkomens, een markt voor haar produkten en vaste banen.

 

Onze ondersteuning voorziet Koon van bijbelonderwijs, gebedsbijeenkomsten, gezondheidscontroles en -voorlichting, educatieve cursussen, bijles, leiderschapstrainingen, vakonderwijs, sportwedstrijden, feestdagvieringen en verjaardagsfeestjes. Het project organiseert ook feestdagvieringen, anticorruptietrainingen en trainingen in basale wetskennis voor de ouders en/of voogden van de kinderen.

 

Meer weten over Compassion? Klik hier!

bottom of page